Handvaten om samen met je kind op weg te gaan

Handvaten om samen met je kind op weg te gaan

Handvaten om samen met je kind op weg te gaan

De vijf “huiltjes” uit de Dunstan babytaal

De eerste dagen en weken met je pasgeboren baby zijn heel intens. Alles is nieuw en jullie moeten nog op elkaar afstemmen. Er zijn heerlijke momenten, maar ook momenten van twijfel: Heeft de baby misschien nog honger? Weent hij omdat hij bij mij wil zijn, of voelt hij zich niet lekker?
Dit soort twijfel kan heel wat ongerustheid met zich meebrengen. Huilt je kindje regelmatig, dan is er misschien ook frustratie: Waarom weet ik niet wat er scheelt?
Dunstan babytaal kan je hierbij helpen.
Het is namelijk zo dat baby's overal ter wereld reflex-geluiden maken. Dit zijn geluiden die voorafgaan aan het huilen. Aan deze geluiden kan je herkennen of je baby honger heeft of dat er bijvoorbeeld een boertje dwars zit.

Tijdens de 2 uur durende workshop krijg je een introductie in de Dunstan babytaal. Je leert waar het op gebaseerd is, hoe de ontdekking van deze geluiden verliep en uiteraard leer je de geluiden ook herkennen.
Naast de achtergrondinfo en de theorie gaan we ook heel praktisch aan de slag. We bekijken video’s van baby’s om zo het herkennen van de geluiden verder in te oefenen.

Voor wie is deze workshop?

Je volgt deze sessie best als je nog zwanger bent.
Is je kindje er toch al? Dan kan je in de eerste weken zeker nog iets hebben aan de workshop.
De reflexgeluiden doven langzaam uit tussen 12 en 16 weken, dus een sessie volgen kan tot je kindje 2 à 3 maanden oud is.

Persoonlijk consult

Boek je liever een persoonlijk consult dan gaan we heel concreet luisteren naar de geluiden en huiltjes van je baby en gaan we hier mee aan de slag. Bij voorkeur stuur je op voorhand al enkele videofragmenten van je kindje door, zodat we deze nadien samen kunnen analyseren.

Meer lezen ?

- artikel "Dunstan Babytaal in relatie met de Hanenmethode & voeding" uit vakblad Logopedie (dec 2016)
- artikel "Dunstan Babytaal" uit Kraamsupport (jan 2014)

Stacks Image 381
  • Mijn man en ik volgden eerst de "Infosessie communiceren met baby's". We merkten nadien al snel dat we de typische bewegingen ook bij baby's in onze omgeving konden opmerken en twijfelden dan ook niet om ons in te schrijven voor de cursus Dunstan. We kijken er al naar uit om onze baby te leren kennen en uit te zoeken op welke manier hij zijn behoeften aan ons duidelijk kan maken. En op dat moment zullen we de handige hand-out er zeker nog eens bijnemen ;). Bedankt Tessa, om ook digitaal zo'n aangename en afwisselende les te geven. Ook de bijkomende tips en ervaringen zijn voor ons, binnenkort ouders van ons eerste kindje, enorm handig!
    — door Inge juli 2020 —
© 2020 Alle rechten voorbehouden Radiation Duck