Handvaten om samen met je kind op weg te gaan

Handvaten om samen met je kind op weg te gaan

Handvaten om samen met je kind op weg te gaan

In het werken met ouders hoor ik vaak “Waarom wist ik dit niet?” of “Wat jammer dat ik daar nu pas over hoor”.
Zo is het ook…. Ik hoorde zelf bijvoorbeeld pas over de Dunstan babytaal-methode toen mijn dochter al 2 jaar oud was. Véél te laat dus.
Zo rijpte het idee om een infosessie te maken voor toekomstige ouders, waarbij ik kort vertel over een aantal methodes. En waardoor je dus nooit meer hoeft te denken “Had ik dat maar geweten toen …. baby was”
In deze 2 uur durende infosessie gaan we na hoe je optimaal met je baby kan communiceren tijdens de zwangerschap, in de eerste weken na de bevalling en de maanden die daarop volgen.
Ik vertel kort over een 5-tal verschillende methodes, zodat je een zicht hebt op wat deze inhouden. Je krijgt ook informatie over hoe je er verder mee aan de slag kan, als het een methode is die je graag zou toepassen bij je kindje.

Voor wie is deze infosessie?
Het meest ideale is om de sessie te volgen als je zwanger bent. Zo kan je rustig uitzoeken welke methodes bij jullie passen en heb je nog tijd om je er wat meer in te verdiepen.
Ben je al bevallen en is je baby jonger dan 2 maanden dan is deze sessie ook nog interessant.

Meer lezen ?

- artikel: "Baby op een potje" blog door Kim Kievit
- artikel "Luiervrij: wat is BZC en hoe werkt het?" van Blabloom, duurzame conceptstore voor het hele gezin
- artikel "Zo werkt babyzindelijkheidscommunicatie" uit Kiind, Hét tijdschrift over natuurlijk ouderschap
- artikel: "Minder luiers, meer plezier: babyzindelijkheidscommunicatie" uit Kiind, Hét tijdschrift over natuurlijk ouderschap
- artikel: "Vroeg beginnende zindelijkheidstraining" uit De Morgen
- artikel: "Tessa leert jonge ouders baby's zindelijk maken: kan zelfs al week na bevalling" uit HLN
Stacks Image 377
  • ik heb de infosessie comuniceren met babys gevolgd. echt super interessant, ik zit nu al te popelen om dunstan en peutergebaren te gaan volgen. de sessie was heel duidelijk in elkaar gestoken met filmpjes en foto's om te verduidelijken. 1 kleine opmerking vond ik, het was wat veel aangezien er 4 methodes werden uitgelegd en vrij uitgebreid. maar liever teveel informatie dan te weinig 😉
    — door Katja mei 2020 —
  • Mijn man en ik volgden eerst de "Infosessie communiceren met baby's". We merkten nadien al snel dat we de typische bewegingen ook bij baby's in onze omgeving konden opmerken en twijfelden dan ook niet om ons in te schrijven voor de cursus Dunstan. We kijken er al naar uit om onze baby te leren kennen en uit te zoeken op welke manier hij zijn behoeften aan ons duidelijk kan maken. En op dat moment zullen we de handige hand-out er zeker nog eens bijnemen ;). Bedankt Tessa, om ook digitaal zo'n aangename en afwisselende les te geven. Ook de bijkomende tips en ervaringen zijn voor ons, binnenkort ouders van ons eerste kindje, enorm handig!
    — door Inge juli 2020 —
© 2020 Alle rechten voorbehouden Radiation Duck