Handvaten om samen met je kind op weg te gaan

Handvaten om samen met je kind op weg te gaan

Handvaten om samen met je kind op weg te gaan

Je bent aan het wandelen en je kindje wijst heel enthousiast naar "iets". Je hebt geen idee wat hij precies gezien heeft.

Je zit aan tafel met je peuter. Hij wil "iets" en blijft maar wijzen naar de tafel. Je probeert te raden wat er scheelt, maar je weet het niet. Intussen krijgt je peuter een driftbui en gooit zijn eten op de vloer.

Herkenbaar?
Misschien hadden deze situaties er anders uit gezien als je kindje zich kon uitdrukken met babygebaren. Vanaf zes maanden kan je hiermee beginnen en vanaf 8-9 maanden is een kind motorisch in staat om zelf te gebaren. Zo kan je kindje uitleggen wat hij leuk vindt of wat hij nodig heeft.
Mijn dochter was zo enthousiast tijdens het wandelen omdat ze achter het raam van een huis een poes zag. En toen ze boos werd aan tafel, was dat omdat ze blijkbaar een boterham als ontbijt wilde en geen havermout.

Geen of weinig ervaring? Dan is de BASIS WORKSHOP wat je zoekt. Als je deze al gevolgd hebt of je hebt nood aan concrete tips voor een vlotte start, ga dan voor het OPVOLGTRAJECT.

Meer lezen ?

- artikel "Nora leert babygebaren in de crèche" uit Kekmama.nl
- artikel "Help je kind communiceren door middel van babygebaren uit Kiind.nl

Stacks Image 410
 • Hoi! In augustus volgde ik een infoavond bij jou. Super interessant..,! E. de oudste van 3,5 was helemaal mee met de gebaren... L. zit sinds vorige week in zijn 10e ontwikkelingssprong en begint plots ook te gebaren! Het helpt ons zo hard om frustratie te voorkomen!
  — Elke, februari 2020 —
 • Na de vorming zijn we direct aan de slag gegaan met de babygebarentaal. Het gaat sneller dan verwacht! De ouders proberen we ook zoveel mogelijk te betrekken aan de hand van een introductiefilmpje en per week updaten we de gebaren via Facebook. We zien inderdaad dat onze meertalige kindjes verbaal gegroeid zijn na de babygebarentaal, een bewezen voordeel dus! In bijlagen vindt je enkele sfeerbeelden van onze kindjes terwijl ze de gebaren met plezier uitvoeren.
  — kinderdagverblijf, april 2018 —
 • Hallo Tessa Ik vond het heel interessant. Ik zie er mij nu een beginnen aan. Denk dat ik wel eens op zoek ga om voor mezelf een poster te maken met de gebaren waar we mee starten. Voor mij was het wel vermoeiend om te volgen met babylief er de hele tijd bij maar jouw uitleg was zeer duidelijk. Groetjes
  — Ellen, april 2020, na mijn allereerste corona-online-workshop —
 • Zeer interessante sessies over hoe je je baby gebaren kan leren. Welke dan ook haalbaar en nuttig zijn in de praktijk. Ook leuk om de grotere zus van 3 jaar aan te leren, zo kunnen we haar erbij betrekken. Tessa geeft duidelijke voorbeelden via foto's en filmpjes. Wetende dat ons klein prinsesje van 11 maanden binnenkort zichzelf nog beter gaat kunnen uiten en wij zo goed als altijd gaan weten wat ze juist wil of wat er scheelt is een enorm voordeel. Zeker een aanrader!
  — Nathalie juli 2020
© 2020 Alle rechten voorbehouden Radiation Duck